Kávévilág - a hónap terméke 2019 Augusztus
Fedezze fel a tökéletes cappuccino titkát!
A világ egyik legnépszerűbb kávéitalát, a cappuccino-t már mindenki kóstolta. Ahogy a mondás tartja, ahány ház annyi szokás, és nincs ez másként a cappuccino elkészítési módját illetően sem. Na de tudja, mitől lesz felejthetetlen élmény minden egyes korty belőle?
A kávé alapú ital elkészítésének tradicionális módja Olaszországból származik. Az első tejeskávé az 1900-as évek elején készült el Milánóban. Amikor Luigi Bezzera szabadalmaztatta a tejet is gőzölni képes eszpresszógépét, akkor készítette el az első olyan tejeskávét, amelynek alapja citrusosra pörkölt kávé, felöntve gőzölt tejjel.
Közel 120 év telt el megszületése óta, ám pontos receptje azóta is viták tárgyát képezi. Amerikában például sokkal több, akár kétszeres mennyiségű tejjel készítik, ami miatt pont az ital kényege, a kávé íze veszik el. Olaszországban ezzel szemben maximum 1,5 dl italt kapunk, ha egy helyi kávézóban cappuccino-t rendelünk.
Az eredeti cappuccinót enyhe ízintenzitású, citrusos kávékeverékből készített presszókávéból és felgőzölt tejhabból készíthetjük el autentikus módon. A CAFE FREI „Cappuccino Tradizionale” kávékeveréke tökéletes ízalapot biztosít, ahhoz hogy felejthetetlen élmény legyen minden cappuccino-pillanat otthon vagy az irodában.
A CAFE FREI pörkölőmesterei cappuccinókhoz és hosszú tejeskávékhoz pörkölték ezt a különleges kávét, melyben a legjobb, kézzel szedett és többször átválogatott ültetvénykávék lágy harmóniába simulnak. A keverőmester citrusos, arabica kávékat házasított össze, melyeket aztán hosszan és enyhén pörkölnek, hogy az édeskés tejjel tökéletes párost alkosson!
Kóstolja meg a valódi, olasz cappucinót a CAFE FREI „Cappuccino Tradizionale” kávékeverékből, mert mi már tudjuk, hogy a kevesebb néha több! Csak kávé és tej, mely mindenféle varázslat és fondorlat nélkül, önmagáért szerethető!